Lencsefőzelék sült debrecenivel recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg lencse
- 5 dkg zsír
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 babérlevél
- fűszerpaprika
- ecet
- só
- 4 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál mustár
- 1 kis doboz tejföl
- 5 pár debreceni vagy másfajta kolbász
Elkészítése:
A lencsét átmossuk, előző este beáztatjuk. Feltesszük főni másnap, annyi vizet vagy csontlevet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Sózzuk, beletesszük a babérlevelet, lassú tűzön főzzük.
A főzés vége felé a cukrot megpirítjuk a zsíron, hozzáadjuk a lisztet. Ebben a rántásban az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk, majd lehúzzuk a tűzről belekeverjük a zúzott fokhagymát és a paprikát. A rántáshoz kevés hideg vizet öntünk, simára keverjük és a forrásban levő lencséhez adjuk. Hozzáadjuk a tejfölt is, mustárral, kevés ecettel ízesítjük és készre forraljuk.
A debrecenit bevagdossuk és megsütjük.
Tipp:
Még finomabb lesz ha füstölt húst is főzünk bele.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.