Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lencsefőzelék sült debrecenivel recept

Lencsefőzelék sült debrecenivel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg lencse
    • 5 dkg zsír
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 2 babérlevél
    • fűszerpaprika
    • ecet
    • 4 evőkanál liszt
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2-3 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál mustár
    • 1 kis doboz tejföl
    • 5 pár debreceni vagy másfajta kolbász

    Elkészítése:

    A lencsét átmossuk, előző este beáztatjuk. Feltesszük főni másnap, annyi vizet vagy csontlevet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Sózzuk, beletesszük a babérlevelet, lassú tűzön főzzük.

    A főzés vége felé a cukrot megpirítjuk a zsíron, hozzáadjuk a lisztet. Ebben a rántásban az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk, majd lehúzzuk a tűzről belekeverjük a zúzott fokhagymát és a paprikát. A rántáshoz kevés hideg vizet öntünk, simára keverjük és a forrásban levő lencséhez adjuk. Hozzáadjuk a tejfölt is, mustárral, kevés ecettel ízesítjük és készre forraljuk.

    A debrecenit bevagdossuk és megsütjük.

    Tipp:

    Még finomabb lesz ha füstölt húst is főzünk bele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá