Hozzávalók:
Elkészítése:
A lencsét átmossuk, előző este beáztatjuk. Feltesszük főni másnap, annyi vizet vagy csontlevet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Sózzuk, beletesszük a babérlevelet, lassú tűzön főzzük.
A főzés vége felé a cukrot megpirítjuk a zsíron, hozzáadjuk a lisztet. Ebben a rántásban az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk, majd lehúzzuk a tűzről belekeverjük a zúzott fokhagymát és a paprikát. A rántáshoz kevés hideg vizet öntünk, simára keverjük és a forrásban levő lencséhez adjuk. Hozzáadjuk a tejfölt is, mustárral, kevés ecettel ízesítjük és készre forraljuk.
A debrecenit bevagdossuk és megsütjük.
Még finomabb lesz ha füstölt húst is főzünk bele.