Lencsefőzelék sült debrecenivel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Lencsefőzelék sült debrecenivel

Hozzávalók:

  • 50 dkg lencse
  • 5 dkg zsír
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 babérlevél
  • fűszerpaprika
  • ecet
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kis doboz tejföl
  • 5 pár debreceni vagy másfajta kolbász

Elkészítése:

A lencsét átmossuk, előző este beáztatjuk. Feltesszük főni másnap, annyi vizet vagy csontlevet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Sózzuk, beletesszük a babérlevelet, lassú tűzön főzzük.

A főzés vége felé a cukrot megpirítjuk a zsíron, hozzáadjuk a lisztet. Ebben a rántásban az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk, majd lehúzzuk a tűzről belekeverjük a zúzott fokhagymát és a paprikát. A rántáshoz kevés hideg vizet öntünk, simára keverjük és a forrásban levő lencséhez adjuk. Hozzáadjuk a tejfölt is, mustárral, kevés ecettel ízesítjük és készre forraljuk.

A debrecenit bevagdossuk és megsütjük.

Tipp:

Még finomabb lesz ha füstölt húst is főzünk bele.