Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lencsefőzelék recept

Lencsefőzelék
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg lencse beáztatva
    • fél szál füstölt kolbász
    • 2 babérlevél
    • 1 tk méz
    • 1 tk mustár
    • só ízlés szerint

    Rántáshoz:

    • 3 ek liszt
    • 4 ek olaj
    • 1 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    A lencsét kivesszük a vízből, egy edénybe tesszük annyi vízzel amennyi ellepi. Belekarikázzuk a kolbászt, beletesszük a babérlevelet és sózzuk, majd feltesszük főni. Ha megfőtt akkor elkészítjük a rántást. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, kissé megpirítjuk, rászórjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk. A főzelékbe öntjük és összeforraljuk, majd mézzel és mustárral ízesítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá