Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lencsefőzelék recept

Lencsefőzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 személyre:
    Az alaphoz:

    • 1/2 kg lencse (szárazon)
    • 1 db füstölt csülök
    • 2 liter vagy víz
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 db egész babérlevél
    • 10%-os ételecet
    • citrom karika
    • 1 teáskanál mustár
    • ízlés szerint cukor
    • ízlés szerint só

    A rántáshoz:

    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 4 evőkanál étolaj
    • 2 púpozott evőkanál liszt
    • 1 tk pirospaprika

    Elkészítése: Elkészítés:

    A lencsét előző este alaposan átmossuk, beáztatjuk. Bő vízben hagyjuk állni egész nap. Sok vizet öntsünk rá, mert könnyen felszívja reggelre mindet! A 2 l alaplevet feltesszük főni a kiázott, átmosott lencsével. Beleteszünk babérlevelet,őrölt borsot,citromkarikát és sót adunk hozzá. Lefedjük és addig főzzük, míg puhára nem fő a lencsénk.
    Ha szükséges, közben adjunk hozzá még csontlevet. Mikor kész a lencsénk, még a tűzön hagyjuk, és vele párhuzamosan gyorsan elkészítjük a rántást. Az olajat egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, megpirítjuk, hozzáadjuk a lisztet. Gyors kavargatással simára keverjük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, és a pirospaprikát. Ehhez azért vesszük le a tűzről a rántást, hogy a paprika és a fokhagyma ne égjen meg, ha megég, keserű lesz. Kb 0,5 dl hideg vizet adunk hozzá, és simára keverjük.
    FONTOS! Csak hideg vizet adjunk a rántáshoz, hogy ne legyen csomós! A rántást hozzákeverjük a forrásban lévő lencséhez. Egyet forralunk rajta, majd ízlés szerint adunk hozzá sót, cukrot, mustárt, frissen reszelt citromhéjat, és kevés ecetet.
    Tálalása a legjobb,ha főtt füstölt csülköt kínálunk hozzá. Tejföllel is meglocsolhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá