Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lencsefőzelék recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg lencse
    • 1 fej vöröshagyma
    • bors
    • őrölt kömény
    • babérlevél
    • ecet
    • 1 szál füstölt, vagy lángolt kolbász
    • étolaj
    • 2 evőkanál liszt
    • 1 kis pohár tejföl
    • 1 evőkanál mustár

    Elkészítése: Hogy csökkentsük a lencse főzési idejét, érdemes beáztatni egy éjszakára. A főzés előtt cseréljünk alatta vizet, majd mehet lábasba. Egy picivel több vízben kezdjük el főzni, mint amennyi ellepi, és közben sózzunk, borsozzunk, mehet bele a kömény, a babérlevél és persze egyben a vöröshagyma is.

    Ha a lencse már majdnem kész van, akkor tejfölös rántással sűrűsítsük be. Ehhez a lisztet egy kevés olajon kezdjük el pirítani, majd ha zsemle illatúvá vált, akkor húzzuk le a tűzről, és öntsünk hozzá 1-2 merőkanállal a léből, és keverjük simára. Ezt követően a tejfölt is keverjük jól el a rántásban, majd mehet bele az ételbe. Én ekkor szoktam a kolbászt is az ételbe rakni, amely nemcsak ízesíteni, hanem színezni is fogja ezt a kiváló ételt. 2-3 perc forralás után kész is van a lencsefőzelék.

    Ha a lencse megfőtt, akkor belekeverem a mustárt, és a néhány csepp ecetet.

    Amikor kolbászt választanak a lencsefőzelékhez, akkor mindig kiváló minőségű füstölt, vagy lángolt kolbászt vegyenek, lehetőleg Gyulait, vagy Csabait, esetleg jó fajta házit.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá