Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lencsefőzelék recept

Lencsefőzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg lencse
    • 1 fej vöröshagyma kockázva
    • 2-3 babérlevél
    • ételízesítő ízlés szerint
    • 2 ek zsír
    • 3 ek liszt
    • 5-6 gerezd fokhagyma
    • 1 kk pirospaprika
    • 1 nagy pohár tejföl
    • ha van, füstölt hús, vagy füstölt lágyékos széle

    Elkészítése:

    A lencsét felrakjuk főni annyi vízzel, hogy jól ellepje. A vízbe tesszük a babérlevelet, a felkockázott hagymát, sót, ételízesítőt (figyelve a füstölt hús sótartalmára).

    A zsírból, lisztből, zúzott fokhagymával, pirospaprikával rántást készítünk, amelybe a tejfölt belekeverjük, majd amikor a lencse megfőtt, besűrítjük a főzeléket.

    Tipp:

    Ha a korábban megfőtt füstölt hús levében tesszük fel főni a lencsét, sokkal ízletesebb lesz a végeredmény. Adjunk hozzá a megfőtt húsból is tálaláskor.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá