Lencsefőzelék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg lencse
  • 1 fej vöröshagyma kockázva
  • 2-3 babérlevél
  • ételízesítő ízlés szerint
  • 2 ek zsír
  • 3 ek liszt
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 nagy pohár tejföl
  • ha van, füstölt hús, vagy füstölt lágyékos széle

Elkészítése:

A lencsét felrakjuk főni annyi vízzel, hogy jól ellepje. A vízbe tesszük a babérlevelet, a felkockázott hagymát, sót, ételízesítőt (figyelve a füstölt hús sótartalmára).

A zsírból, lisztből, zúzott fokhagymával, pirospaprikával rántást készítünk, amelybe a tejfölt belekeverjük, majd amikor a lencse megfőtt, besűrítjük a főzeléket.

Tipp:

Ha a korábban megfőtt füstölt hús levében tesszük fel főni a lencsét, sokkal ízletesebb lesz a végeredmény. Adjunk hozzá a megfőtt húsból is tálaláskor.