Krumplifőzelék virslivel recept
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk paprikakrém
- 2 ek tejföl
- só
- bors ízlés szerint
- 5 virsli
- 1 diónyi zsír
- 1,5 l víz
- 2-3 babérlevél ízlés szerint
Elkészítése:
A krumplit megpucoljuk, és feldaraboljuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és feltesszük a zsírban dinsztelni. Amikor üveges lesz, beletesszük a paprikakrémet, belereszeljük a fokhagymát, és egy kicsit együtt pároljuk őket, de vigyázzunk, nehogy odaégjen. Felöntjük kb. másfél liter vízzel, beletesszük a krumplit, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet is, és közepes lángon puhára főzzük.
Amíg fő, felkarikázzuk a virsliket. Ha megfőtt, kiveszünk belőle 2 merőkanálnyit, és egy olyan edénybe tesszük, amiben turmixolni tudunk a botmixerrel. Hozzáadjuk a tejfölt, és simára turmixoljuk, majd visszaöntjük a főzelékhez. Beletesszük a virslit, és összeforraljuk.
Kihalásszuk a babérleveleket, és tálalhatunk is.
Tipp:
Ha nincs botmixerünk, villával is össze lehet nyomkodni simára a krumplit.
Cukorbetegek vagyunk, ezért próbálok liszt nélkül főzni, ha lehet. Ezzel a módszerrel a rántást helyettesítem, és így be is sűrűsödik saját magától.
A krumplifőzelék virslivel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 2 g