Krumplifőzelék virslivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Krumplifőzelék virslivel

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk paprikakrém
  • 2 ek tejföl
  • bors ízlés szerint
  • 5 virsli
  • 1 diónyi zsír
  • 1,5 l víz
  • 2-3 babérlevél ízlés szerint

Elkészítése:

A krumplit megpucoljuk, és feldaraboljuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és feltesszük a zsírban dinsztelni. Amikor üveges lesz, beletesszük a paprikakrémet, belereszeljük a fokhagymát, és egy kicsit együtt pároljuk őket, de vigyázzunk, nehogy odaégjen. Felöntjük kb. másfél liter vízzel, beletesszük a krumplit, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet is, és közepes lángon puhára főzzük.

Amíg fő, felkarikázzuk a virsliket. Ha megfőtt, kiveszünk belőle 2 merőkanálnyit, és egy olyan edénybe tesszük, amiben turmixolni tudunk a botmixerrel. Hozzáadjuk a tejfölt, és simára turmixoljuk, majd visszaöntjük a főzelékhez. Beletesszük a virslit, és összeforraljuk.

Kihalásszuk a babérleveleket, és tálalhatunk is.

Tipp:

Ha nincs botmixerünk, villával is össze lehet nyomkodni simára a krumplit.

Cukorbetegek vagyunk, ezért próbálok liszt nélkül főzni, ha lehet. Ezzel a módszerrel a rántást helyettesítem, és így be is sűrűsödik saját magától.