Krumplifőzelék rántás nélkül recept
Hozzávalók:
- Kb. 1 – 1 és 1/2 kg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 babérlevél
- só
- bors
- pirospaprika
- tejföl
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, és annyi sós vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi, két babérlevél kíséretében. Amikor a krumpli puhára főtt – vagy inkább az absztrakt formáit felvette –, egy másik edényben kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, addig, míg teljesen összeesik. A végén hozzáadunk egy teáskanálnyi pirospaprikát, és elkeverjük.
A főtt krumpliból kivesszük a babérleveleket, majd a dinsztelt hagymát és nagyjából a főtt burgonya felét a főzőlével együtt egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a tejfölt (nagyjából egy nagy doboz felét), és botmixerrel krémesre pürésítjük. Az így kapott sűrű alapot folyamatosan kevergetve visszaöntjük a lábasba, ezzel szépen besűrítjük a főzeléket.
Kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Én többnyire habarni szoktam a főzelékeket, mert nem igazán kedvelem a rántást – de ha valamelyik étel igazán megkívánja, hát megteszem.
Sztori:
Most először próbáltam önmagával sűríteni a főzeléket, és el kell mondjam, életem legjobb krumplifőzelékét sikerült így összehoznom! Igen, krumplifőzeléket. Talán nem tűnik nagy dolognak, de sokan csak most tanulják a konyhai alapokat, és nekik is nagy segítség lehet ez a recept. Én is időnként visszatérek az egyszerű ételekhez, mert változatosságra mindig szükség van. Na meg főzeléket is kell néha enni, ahogy azt egy „jó gyerekhez” illik!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









