Krumplifőzelék rántás nélkül recept

Hozzávalók:
- Kb. 1 – 1 és 1/2 kg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 babérlevél
- só
- bors
- pirospaprika
- tejföl
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, és annyi sós vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi, két babérlevél kíséretében. Amikor a krumpli puhára főtt – vagy inkább az absztrakt formáit felvette –, egy másik edényben kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, addig, míg teljesen összeesik. A végén hozzáadunk egy teáskanálnyi pirospaprikát, és elkeverjük.
A főtt krumpliból kivesszük a babérleveleket, majd a dinsztelt hagymát és nagyjából a főtt burgonya felét a főzőlével együtt egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a tejfölt (nagyjából egy nagy doboz felét), és botmixerrel krémesre pürésítjük. Az így kapott sűrű alapot folyamatosan kevergetve visszaöntjük a lábasba, ezzel szépen besűrítjük a főzeléket.
Kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Én többnyire habarni szoktam a főzelékeket, mert nem igazán kedvelem a rántást – de ha valamelyik étel igazán megkívánja, hát megteszem.
Sztori:
Most először próbáltam önmagával sűríteni a főzeléket, és el kell mondjam, életem legjobb krumplifőzelékét sikerült így összehoznom! Igen, krumplifőzeléket. Talán nem tűnik nagy dolognak, de sokan csak most tanulják a konyhai alapokat, és nekik is nagy segítség lehet ez a recept. Én is időnként visszatérek az egyszerű ételekhez, mert változatosságra mindig szükség van. Na meg főzeléket is kell néha enni, ahogy azt egy „jó gyerekhez” illik!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »