Krumplifőzelék rántás nélkül recept

Hozzávalók:
- Kb. 1 – 1 és 1/2 kg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 babérlevél
- só
- bors
- pirospaprika
- tejföl
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, és annyi sós vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi, két babérlevél kíséretében. Amikor a krumpli puhára főtt – vagy inkább az absztrakt formáit felvette –, egy másik edényben kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, addig, míg teljesen összeesik. A végén hozzáadunk egy teáskanálnyi pirospaprikát, és elkeverjük.
A főtt krumpliból kivesszük a babérleveleket, majd a dinsztelt hagymát és nagyjából a főtt burgonya felét a főzőlével együtt egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a tejfölt (nagyjából egy nagy doboz felét), és botmixerrel krémesre pürésítjük. Az így kapott sűrű alapot folyamatosan kevergetve visszaöntjük a lábasba, ezzel szépen besűrítjük a főzeléket.
Kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Én többnyire habarni szoktam a főzelékeket, mert nem igazán kedvelem a rántást – de ha valamelyik étel igazán megkívánja, hát megteszem.
Sztori:
Most először próbáltam önmagával sűríteni a főzeléket, és el kell mondjam, életem legjobb krumplifőzelékét sikerült így összehoznom! Igen, krumplifőzeléket. Talán nem tűnik nagy dolognak, de sokan csak most tanulják a konyhai alapokat, és nekik is nagy segítség lehet ez a recept. Én is időnként visszatérek az egyszerű ételekhez, mert változatosságra mindig szükség van. Na meg főzeléket is kell néha enni, ahogy azt egy „jó gyerekhez” illik!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »