Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplifőzelék recept

Krumplifőzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • burgonya igény szerint(min 1/2 kg)
    • víz
    • babérlevél

    Rántás:

    • 1 kisebb fej hagyma
    • olaj
    • liszt
    • a végén 1/2-1 doboz tejföl, ki milyen tejfölösen kedveli

    Elkészítése:

    A burgonyát megpucoljuk, megmossuk alaposan, majd kisebb kockákra vágjuk. Annyi vízben, ami ellepi feltesszük főni, sózzuk és teszünk bele 2-3 közepes babérlevelet. Amikor majdnem puha a burgonya, elkészítjük a rántást.

    Közepes sűrűségű rántást készítsünk. Az apróra vágott hagymával együtt tesszük oda majd, amikor szép aranyszínű a rántás, a burgonyához keverjük.

    Kóstoljuk és ha már semmi sem hiányzik, belekeverjük a tejfölt is, majd egy pillanat múlva el is zárhatjuk.

    Melegen tálaljuk magában, esetleg friss kenyérrel vagy különböző húsok mellé, mely lehet rántott, sült, fasírt illetve pörkölt.

    Aki szeretne színt adni a főzelékének, egy kevés pirospaprikát is tehet a kész rántásba. Ízesíthető illetve különlegesebbé tehető némi tárkonnyal vagy majoránnával.

    Tipp:

    A megmaradt főzelék egy idő után besűrűsödhet, tejföllel vagy némi vízzel összemelegítve orvosolható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá