Krumplifőzelék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • burgonya igény szerint(min 1/2 kg)
  • víz
  • babérlevél

Rántás:

  • 1 kisebb fej hagyma
  • olaj
  • liszt
  • a végén 1/2-1 doboz tejföl, ki milyen tejfölösen kedveli

Elkészítése:

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk alaposan, majd kisebb kockákra vágjuk. Annyi vízben, ami ellepi feltesszük főni, sózzuk és teszünk bele 2-3 közepes babérlevelet. Amikor majdnem puha a burgonya, elkészítjük a rántást.

Közepes sűrűségű rántást készítsünk. Az apróra vágott hagymával együtt tesszük oda majd, amikor szép aranyszínű a rántás, a burgonyához keverjük.

Kóstoljuk és ha már semmi sem hiányzik, belekeverjük a tejfölt is, majd egy pillanat múlva el is zárhatjuk.

Melegen tálaljuk magában, esetleg friss kenyérrel vagy különböző húsok mellé, mely lehet rántott, sült, fasírt illetve pörkölt.

Aki szeretne színt adni a főzelékének, egy kevés pirospaprikát is tehet a kész rántásba. Ízesíthető illetve különlegesebbé tehető némi tárkonnyal vagy majoránnával.

Tipp:

A megmaradt főzelék egy idő után besűrűsödhet, tejföllel vagy némi vízzel összemelegítve orvosolható.