Hozzávalók:
Rántás:
Elkészítése:
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk alaposan, majd kisebb kockákra vágjuk. Annyi vízben, ami ellepi feltesszük főni, sózzuk és teszünk bele 2-3 közepes babérlevelet. Amikor majdnem puha a burgonya, elkészítjük a rántást.
Közepes sűrűségű rántást készítsünk. Az apróra vágott hagymával együtt tesszük oda majd, amikor szép aranyszínű a rántás, a burgonyához keverjük.
Kóstoljuk és ha már semmi sem hiányzik, belekeverjük a tejfölt is, majd egy pillanat múlva el is zárhatjuk.
Melegen tálaljuk magában, esetleg friss kenyérrel vagy különböző húsok mellé, mely lehet rántott, sült, fasírt illetve pörkölt.
Aki szeretne színt adni a főzelékének, egy kevés pirospaprikát is tehet a kész rántásba. Ízesíthető illetve különlegesebbé tehető némi tárkonnyal vagy majoránnával.
A megmaradt főzelék egy idő után besűrűsödhet, tejföllel vagy némi vízzel összemelegítve orvosolható.