Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelkáposztafőzelék sült kolbásszal recept

Kelkáposztafőzelék sült kolbásszal
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • Kelkáposzta
    • Burgonya
    • Pirospaprika
    • Őrölt bors
    • Fokhagyma granulátum
    • Liszt
    • Vöröshagyma
    • Tejföl
    • Étolaj

    Elkészítése:

    Mennyiségeket nem írtam, mert mindenki ízlés szerint készíti el. Én ezt az ételt 3 személyre készítettem el kb. fél kiló kelkáposztából, 3 nagyobb burgonyából. A káposztát jól megmostam eldaraboltam kisebb darabokra, a burgonyát meghámoztam, kockára vágtam.

    Sós vízben feltettem főni, ízesítettem őrölt borssal, fokhagyma granulátummal ízlés szerint. Közben, amíg főtt egy kisebb lábasban vöröshagymát apróra vágva kevés olajon megpirítottam, majd hozzáadtam a lisztet, rántást készítettem és a végén pirospaprikát is kevertem hozzá.

    Amikor megfőtt a kelkáposzta és a burgonya hozzákevertem, még egy picit főztem a hozzáadott rántással. A végén ízlés szerint tejfölt is lehet hozzákeverni. Disznótoros kolbászt sütöttem hozzá, aminek a kisült zsírjával egy picit meglocsoltam a főzeléket.

    Egyszerű és finom! Jó étvágyat!:)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá