Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztafőzelék recept

Káposztafőzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kis fej édes káposzta
    • 1 közepes fej hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • kevés őrölt kömény
    • csipetnyi majoránna
    • 1 tk őrölt pirospaprika
    • kevés csilipehely
    • őrölt bors
    • 2 ek liszt
    • kevés olaj
    • kb. 1 liter leves alaplé

    Elkészítése:

    A káposztát feldaraboljuk tetszés szerint csíkokra, vagy kockára.

    Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a felcsíkozott vöröshagymát, majd a káposztát. Megsózom, és kicsit hagyom dinsztelődni. Felöntöm annyi leves alaplével, hogy éppen ellepje.

    Hozzányomjuk a fokhagymát, megborsozzuk, a zöldfűszereket és az őrölt köményt is beletesszük.

    Külön edényben elkészítjük a rántást kevés olajból, lisztből és piros paprikából. Hagyjuk kihűlni a rántást, majd felöntjük kevés főzőlével. Jól elkeverjük, majd visszaöntjük a főzelékhez. Csomómentesre keverjük főzelékünket, majd ismét felforraljuk.

    Megkóstoljuk, és ha kell ízesítünk rajta. Különféle feltétekkel tálalhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá