Káposztafőzelék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kis fej édes káposzta
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés őrölt kömény
  • csipetnyi majoránna
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • kevés csilipehely
  • őrölt bors
  • 2 ek liszt
  • kevés olaj
  • kb. 1 liter leves alaplé

Elkészítése:

A káposztát feldaraboljuk tetszés szerint csíkokra, vagy kockára.

Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a felcsíkozott vöröshagymát, majd a káposztát. Megsózom, és kicsit hagyom dinsztelődni. Felöntöm annyi leves alaplével, hogy éppen ellepje.

Hozzányomjuk a fokhagymát, megborsozzuk, a zöldfűszereket és az őrölt köményt is beletesszük.

Külön edényben elkészítjük a rántást kevés olajból, lisztből és piros paprikából. Hagyjuk kihűlni a rántást, majd felöntjük kevés főzőlével. Jól elkeverjük, majd visszaöntjük a főzelékhez. Csomómentesre keverjük főzelékünket, majd ismét felforraljuk.

Megkóstoljuk, és ha kell ízesítünk rajta. Különféle feltétekkel tálalhatjuk.