Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Finomfőzelék gombás tojással recept

Finomfőzelék gombás tojással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó


  • Hozzávalók:

    • 35 dkg zöldborsó
    • 2 sárgarépa
    • 3-4 dl tej
    • 2 ek liszt
    • 5 dkg vaj
    • 1 tk pirospaprika
    • 1 marék aprított petrezselyemzöld
    • cukor

    Gombás tojás:

    • 4 gomba
    • 10 tojás
    • 1 ek zsír, vagy olaj
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A répát megtisztítjuk, alaposan megmossuk és apró kockákra vágjuk. A borsóval együtt annyi vízben, amennyi épp ellepi megfőzzük. Sóval, cukorral ízesítjük. A vajat felhevítjük, rászórjuk a lisztet és kevergetve világosra pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük tejjel és a főzelékhez keverjük.

    Néhány perc alatt összeforraljuk, simára keverjük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és ha szükséges még utánaízesítünk.

    Gombás tojás készítése:

    A gombát megtisztítjuk és vékonyra felszeljük. A zsíron (vagy olajon) kissé megpároljuk. A tojásokat egy villával felverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd ráöntjük a gombára és megsütjük.

    A gombás tojást az elkészült főzelékkel kínáljuk.

    Tipp:

    Ezt a főzeléket egyfajta bébirépás zöldborsós fagyasztott keverékből készítettem.
    Ha nem mélyhűtött keverékből készítem, a szezonnak megfelelő zöldségekkel gazdagítom, de a két alapanyag, a sárgarépa és a zöldborsó soha nem marad ki belőle, mert édeskés ízük adja meg az étel jellegzetes zamatát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek