Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Felesborsó püré recept

Felesborsó püré
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 dl zöld felesborsó
    • 2 evőkanál liszt
    • 2 evőkanálnyi zsír
    • só, bors, egy kis darab füstölt szalonna

    Elkészítése:
    A felesborsót (lehet sárga is, én a zöldet szeretem) annyi vízzel, hogy legalább egy ujjnyival ellepje, felteszem főni. Hozzáadom a szalonnát. Amikor a borsó már pürévé főtt, a zsírral, liszttel világos rántást készítek és berántom a borsópürét. Ízlés szerint sózom, borsozom. Feltétnek főtt tojás, tükörtojás, töltött burgonya, sült virsli – bő a választék.

    Tipp:

    Amikor még tsz-konyha működött nálunk, az egyik kedvenc ételem volt – olyan finoman tudta a szakács néni elkészíteni. Ők mindig töltött burgonyát adtak hozzá.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá