Felesborsó püré

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 2 dl zöld felesborsó
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanálnyi zsír
  • só, bors, egy kis darab füstölt szalonna

Elkészítése:
A felesborsót (lehet sárga is, én a zöldet szeretem) annyi vízzel, hogy legalább egy ujjnyival ellepje, felteszem főni. Hozzáadom a szalonnát. Amikor a borsó már pürévé főtt, a zsírral, liszttel világos rántást készítek és berántom a borsópürét. Ízlés szerint sózom, borsozom. Feltétnek főtt tojás, tükörtojás, töltött burgonya, sült virsli – bő a választék.

Tipp:

Amikor még tsz-konyha működött nálunk, az egyik kedvenc ételem volt – olyan finoman tudta a szakács néni elkészíteni. Ők mindig töltött burgonyát adtak hozzá.