Egyszerű krumplifőzelék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- fél fej vöröshagyma (elhagyható)
- pirospaprika (elhagyható)
- só
- babérlevél
- majoránna
- 1 púpos evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
Amennyiben hagymával és pirospaprikával készítjük a főzeléket, akkor az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát (1-2 mokkáskanál ízlés szerint).
Innentől már ugyanúgy folytatjuk, hozzáadjuk a kockára vagy vékony karikára vágott krumplit és felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Hozzáadjuk a babérleveleket is (3-5 db). Sózzuk, hozzáadjuk a majorannát (1 teáskanál).
Amíg a krumpli fő (15-20 perc), elkészítjük a habarást.
A tejfölben elkeverünk 1 púpos evőkanál lisztet csomómentesen. Amikor a krumpli megfőtt, a levéből a habaráshoz teszünk egy keveset, összekeverjük, majd a tűzről levett krumplihoz adjuk, az ételt közben folyamatosan kevergetve. Még néhány percig főzzük, majd tálaljuk.
Tipp:
Ha a habaráshoz laktózmentes tejfölt használunk, akkor a laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
Ha nem szeretnénk lisztes habarást tenni a főzelékünkbe, vegyünk ki pár szem burgonyát, pürésítsük és sűrítsük ezzel a főzeléket. Gluténérzékenyek is így készítsék el.
Ha gyermekünk elérte az egy éves kort, már ehet tejfölt, így az egész családnak megfőzhetjük a főzeléket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »