Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyafőzelék recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 1 evőkanál olaj
    • 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
    • 1 zöldpaprika
    • 1 paradicsom
    • 1-2 evőkanál liszt
    • 1 dl tejföl
    • 1 késhegynyi pirospaprika
    • 2 babérlevél
    • ecet

    Elkészítés:
    Az olajban a hagymát megpirítjuk, a paprikával meghintjük, a meghámozott, feldarabolt burgonyát belevetjük, és a zöldpaprikával meg a paradicsommal együtt kevés vízzel puhára pároljuk. Végezetül a tejfölt a liszttel elhabarjuk (ha lisztes maga a burgonya, elég egy kanál, ha nem szétfővőfajta, akkor kettő kell), a főzeléket besűrítjük vele, és azon frissen tálaljuk. Aki szereti, tehet bele főzés közben 1-2 babérlevelet is, és savanyíthatja pár csepp ecettel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá