Burgonyafőzelék

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1-2 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 késhegynyi pirospaprika
  • 2 babérlevél
  • ecet

Elkészítés:
Az olajban a hagymát megpirítjuk, a paprikával meghintjük, a meghámozott, feldarabolt burgonyát belevetjük, és a zöldpaprikával meg a paradicsommal együtt kevés vízzel puhára pároljuk. Végezetül a tejfölt a liszttel elhabarjuk (ha lisztes maga a burgonya, elég egy kanál, ha nem szétfővőfajta, akkor kettő kell), a főzeléket besűrítjük vele, és azon frissen tálaljuk. Aki szereti, tehet bele főzés közben 1-2 babérlevelet is, és savanyíthatja pár csepp ecettel.