Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsófőzelék recept

Zöldborsófőzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2,25 kg mirelit zöldborsó
    • 1,2 l tej
    • víz
    • olaj
    • cukor
    • só ízlés szerint (én 1 és 1/2 ek cukrot tettem bele)
    • petrezselyem
    • 2 dl tejföl
    • 2-3 ek liszt
    • 1 tk mustár

    Elkészítése:

    A borsót megtisztítom, és olajon felrakom párolni. Megsózom, majd mikor már félig megpuhult, felöntöm a tejjel és a vízzel, hogy ellepje az egészet. Hozzáadom a cukrot, a petrezselymet, a mustárt, ismét sózom, majd egy kavarás után hagyom főni.

    Közben elkészítem a tejfölös rántást hozzá. Mikor már forr a főzelékünk, a levével felöntjük a rántásunkat, csomómentesre keverjük, és lassan visszaöntjük az egészet a fazékba, állandó kevergetés mellett. Ezután még hagyjuk kb. 5 percig rotyogni a tűzön, míg besűrűsödik. Ekkor tálalásra kész.

    Mi ez alkalommal pörkölttel, és ropogós, friss kenyérrel fogyasztottuk. Mennyei ízharmónia!

    Tipp:

    Tudom, a mustár furcsán hangzik, de aki nem túl édesen szereti, annak egészen meglepő élményben lesz része.

    A zöldborsófőzelék kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 79 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 10 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá