Zöldborsófőzelék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2,25 kg mirelit zöldborsó
  • 1,2 l tej
  • víz
  • olaj
  • cukor
  • só ízlés szerint (én 1 és 1/2 ek cukrot tettem bele)
  • petrezselyem
  • 2 dl tejföl
  • 2-3 ek liszt
  • 1 tk mustár

Elkészítése:

A borsót megtisztítom, és olajon felrakom párolni. Megsózom, majd mikor már félig megpuhult, felöntöm a tejjel és a vízzel, hogy ellepje az egészet. Hozzáadom a cukrot, a petrezselymet, a mustárt, ismét sózom, majd egy kavarás után hagyom főni.

Közben elkészítem a tejfölös rántást hozzá. Mikor már forr a főzelékünk, a levével felöntjük a rántásunkat, csomómentesre keverjük, és lassan visszaöntjük az egészet a fazékba, állandó kevergetés mellett. Ezután még hagyjuk kb. 5 percig rotyogni a tűzön, míg besűrűsödik. Ekkor tálalásra kész.

Mi ez alkalommal pörkölttel, és ropogós, friss kenyérrel fogyasztottuk. Mennyei ízharmónia!

Tipp:

Tudom, a mustár furcsán hangzik, de aki nem túl édesen szereti, annak egészen meglepő élményben lesz része.