Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borsófőzelék tükörtojással recept

Borsófőzelék tükörtojással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg borsó (akinél kapós bátran indítson 1 kg-al)
    • olaj
    • liszt
    • cukor, só (ízlés szerint)
    • tejföl
    • víz

    Feltét:

    • személyenként
    • 1-2 tükörtojás

    Elkészítése:

    A megtisztított borsót, annyi vízben feltesszük főni, hogy épp csak ellepje, hogy amikor berántjuk ne maradjon híg. Megsózzuk, teszünk bele cukrot, szánk íze szerint.

    Nálunk édesebben készül. Mikor már majdnem puha a borsó, készítünk egy főzelékhez való sűrűbb rántást a lisztből és az olajból.
    Zsemleszínűre pirítjuk, vigyázva ne égjen oda.

    Ha elkészült hideg vizet öntünk hozzá(hőkiegyenlítés) és a borsóhoz keverjük. Amikor a borsó teljesen megpuhult, hozzá keverünk 3-4 ek. tejfölt és egy pillanat múlva elzárjuk.

    A tükörtojással, frissen tálaljuk.

    Tipp:

    Nagy kedvenc nálunk a borsófőzelék.
    Gyorsan elkészül, ízletes és viszonylag sokféle feltéttel kínálható.
    Kertből szedett friss, zsenge borsóból a legjobb de persze a mirelit is megteszi, főleg a téli időszakban, akár bolti, akár a kertből fagyasztott változatát készítjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá