Borsófőzelék tükörtojással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Borsófőzelék tükörtojással

Hozzávalók:

  • 1/2 kg borsó (akinél kapós bátran indítson 1 kg-al)
  • olaj
  • liszt
  • cukor, só (ízlés szerint)
  • tejföl
  • víz

Feltét:

  • személyenként
  • 1-2 tükörtojás

Elkészítése:

A megtisztított borsót, annyi vízben feltesszük főni, hogy épp csak ellepje, hogy amikor berántjuk ne maradjon híg. Megsózzuk, teszünk bele cukrot, szánk íze szerint.

Nálunk édesebben készül. Mikor már majdnem puha a borsó, készítünk egy főzelékhez való sűrűbb rántást a lisztből és az olajból.
Zsemleszínűre pirítjuk, vigyázva ne égjen oda.

Ha elkészült hideg vizet öntünk hozzá(hőkiegyenlítés) és a borsóhoz keverjük. Amikor a borsó teljesen megpuhult, hozzá keverünk 3-4 ek. tejfölt és egy pillanat múlva elzárjuk.

A tükörtojással, frissen tálaljuk.

Tipp:

Nagy kedvenc nálunk a borsófőzelék.
Gyorsan elkészül, ízletes és viszonylag sokféle feltéttel kínálható.
Kertből szedett friss, zsenge borsóból a legjobb de persze a mirelit is megteszi, főleg a téli időszakban, akár bolti, akár a kertből fagyasztott változatát készítjük.