Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tört paszuly (szárazbab főzelék) recept

Tört paszuly (szárazbab főzelék)
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg fehér bab
    • 2 dl tej
    • 2 ek liszt
    • zsír
    • cukor vagy édesítőszer
    • ecet

    Elkészítése:

    A babot beáztatjuk (akár már előző este), majd annyi vízzel, hogy jól ellepje, feltesszük főni.

    Amikor megpuhul, fakanállal összetörjük kicsit.

    A zsírral és liszttel világos rántást készítünk, felhígítjuk a tejjel, majd hozzáadjuk a babhoz.

    Ízlés szerint sózzuk, adhatunk hozzá cukrot és ecetet.

    Tálaláskor kevés zsíron megsütött, pirospaprikával megszórt vöröshagyma karikát tehetünk a tetejére.

    (Én nagyon szeretem, ha csak a paprikás hagyma zsírjából teszek keveset a tetejére és kevés cukorral megszórom. Egy szelet friss kenyérrel nagyon finom.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá