Tört paszuly (szárazbab főzelék) recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1/2 kg fehér bab
- 2 dl tej
- 2 ek liszt
- zsír
- só
- cukor vagy édesítőszer
- ecet
Elkészítése:
A babot beáztatjuk (akár már előző este), majd annyi vízzel, hogy jól ellepje, feltesszük főni.
Amikor megpuhul, fakanállal összetörjük kicsit.
A zsírral és liszttel világos rántást készítünk, felhígítjuk a tejjel, majd hozzáadjuk a babhoz.
Ízlés szerint sózzuk, adhatunk hozzá cukrot és ecetet.
Tálaláskor kevés zsíron megsütött, pirospaprikával megszórt vöröshagyma karikát tehetünk a tetejére.
(Én nagyon szeretem, ha csak a paprikás hagyma zsírjából teszek keveset a tetejére és kevés cukorral megszórom. Egy szelet friss kenyérrel nagyon finom.)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.