Tört paszuly (szárazbab főzelék)

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1/2 kg fehér bab
  • 2 dl tej
  • 2 ek liszt
  • zsír
  • cukor vagy édesítőszer
  • ecet

Elkészítése:

A babot beáztatjuk (akár már előző este), majd annyi vízzel, hogy jól ellepje, feltesszük főni.

Amikor megpuhul, fakanállal összetörjük kicsit.

A zsírral és liszttel világos rántást készítünk, felhígítjuk a tejjel, majd hozzáadjuk a babhoz.

Ízlés szerint sózzuk, adhatunk hozzá cukrot és ecetet.

Tálaláskor kevés zsíron megsütött, pirospaprikával megszórt vöröshagyma karikát tehetünk a tetejére.

(Én nagyon szeretem, ha csak a paprikás hagyma zsírjából teszek keveset a tetejére és kevés cukorral megszórom. Egy szelet friss kenyérrel nagyon finom.)