Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almaszósz sült hússal recept

Almaszósz sült hússal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1.5 kg alma
    • 3 ek cukor
    • 10 db szegfűszeg
    • 2 csomag vanilíás pudingpor
    • 2 dl tejföl
    • 2 ek liszt
    • 1 kg sertéscomb
    • 1 ek só
    • 1 mk őrölt bors

    Elkészítése:

    Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, cikkekre vágjuk, majd odatesszük annyi vízzel főzni, hogy el lepje. Szegfűszeggel és cukorral ízesítjük.

    Közben a húsdarabokat sózzuk, borsozzuk, és odatesszük sülni.
    A pudingporokat ki keverjük egy kevés vízzel (de tejjel jobb), majd a megfőtt almára öntjük. Ha nem sűrűsödik be eléggé, akkor egy kis poharas tejfölt kikeverünk 2 ek liszttel, és ezzel sűrítjük be.
    Majd a kész hússal tálaljuk.

    Tipp:

    Könnyű ebédre vágytunk

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá