Almaszósz sült hússal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1.5 kg alma
  • 3 ek cukor
  • 10 db szegfűszeg
  • 2 csomag vanilíás pudingpor
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • 1 kg sertéscomb
  • 1 ek só
  • 1 mk őrölt bors

Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, cikkekre vágjuk, majd odatesszük annyi vízzel főzni, hogy el lepje. Szegfűszeggel és cukorral ízesítjük.

Közben a húsdarabokat sózzuk, borsozzuk, és odatesszük sülni.
A pudingporokat ki keverjük egy kevés vízzel (de tejjel jobb), majd a megfőtt almára öntjük. Ha nem sűrűsödik be eléggé, akkor egy kis poharas tejfölt kikeverünk 2 ek liszttel, és ezzel sűrítjük be.
Majd a kész hússal tálaljuk.

Tipp:

Könnyű ebédre vágytunk