Alma főzelék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 1 kg alma
- cukor
- 3 szem szegfűszeg
- citromlé
- fahéj
Elkészítése:
Az almákat megpucoljuk és kockára vágjuk.
Cukros, citromleves, szegfűszeges vízben megfőzzük. Ízlés szerint ízesítjük, ki hogy szereti édesen kevésbé édesen, attól is függ, hogy az alma mennyire édes vagy savanykás.
Ha megfőtt az alma behabarjuk: a lisztből, tejből habarást készítünk, majd beleöntjük az elkészült almára ésállandó keverés mellett felforraljuk. Ekkor még utánízesíthetünk, ha szükséges.
Tipp:
A tej helyett tejfölt is lehet használni, így kicsit savanykásabb lesz.
Képfeltöltés
Szólj hozzá
Őket is nézd meg!
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2018.04.25. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2018.04.24. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2018.04.23. hétfő
A mai nap: Április 23 hétfő, Béla napja. Leves: Leves piros gyümölcsökből H
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2018.04.20. péntek
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2018.04.19. csütörtök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
TOP 10 saláta recept, amit ki kell próbálnod!
Ezekből nem árt ha van egy vödörrel a hűtőben!
Tovább olvasom »