Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákparfé recept

Mákparfé
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 ml habtejszín
    • 200 g darált mák
    • 10 dkg cukor
    • 2,5 dl tej
    • 1 citrom leve vagy 1 tk citrom eszencia

    Öntet:
    1/2 üveg meggybefőtt
    2 ek cukor
    1 ek vaníliás pudingpor

    Elkészítése:

    A tejből a cukorral és a citrom levével vagy az eszenciával makkrémet főzünk. Hagyjuk kihűlni. Felverjük a tejszínt és lyukas fakanál segítségével, óvatosan a kihűlt mákhoz keverjük. Szilikon vagy rendelkezésre álló formába töltjük és a fagyasztóba helyezzük.

    Órák múlva tálra borítjuk. Ha nehezen jön ki, a formát tartsuk óvatosan forró víz alá.

    Meggyöntet:
    3 ek meggylével és a cukorral kikeverjük a pudingot. Hozzáöntjük a többi meggyléhez és sűrű kevergetés mellett besűrítjük.

    Tegyünk félre pár szem meggyet a parfé díszítéséhez a többit keverjük az öntethez.

    Mákkal megszórva, forró meggyöntettel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá