Hozzávalók:
Öntet:
1/2 üveg meggybefőtt
2 ek cukor
1 ek vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A tejből a cukorral és a citrom levével vagy az eszenciával makkrémet főzünk. Hagyjuk kihűlni. Felverjük a tejszínt és lyukas fakanál segítségével, óvatosan a kihűlt mákhoz keverjük. Szilikon vagy rendelkezésre álló formába töltjük és a fagyasztóba helyezzük.
Órák múlva tálra borítjuk. Ha nehezen jön ki, a formát tartsuk óvatosan forró víz alá.
Meggyöntet:
3 ek meggylével és a cukorral kikeverjük a pudingot. Hozzáöntjük a többi meggyléhez és sűrű kevergetés mellett besűrítjük.
Tegyünk félre pár szem meggyet a parfé díszítéséhez a többit keverjük az öntethez.
Mákkal megszórva, forró meggyöntettel tálaljuk.