Mákparfé

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 ml habtejszín
  • 200 g darált mák
  • 10 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 citrom leve vagy 1 tk citrom eszencia

Öntet:
1/2 üveg meggybefőtt
2 ek cukor
1 ek vaníliás pudingpor

Elkészítése:

A tejből a cukorral és a citrom levével vagy az eszenciával makkrémet főzünk. Hagyjuk kihűlni. Felverjük a tejszínt és lyukas fakanál segítségével, óvatosan a kihűlt mákhoz keverjük. Szilikon vagy rendelkezésre álló formába töltjük és a fagyasztóba helyezzük.

Órák múlva tálra borítjuk. Ha nehezen jön ki, a formát tartsuk óvatosan forró víz alá.

Meggyöntet:
3 ek meggylével és a cukorral kikeverjük a pudingot. Hozzáöntjük a többi meggyléhez és sűrű kevergetés mellett besűrítjük.

Tegyünk félre pár szem meggyet a parfé díszítéséhez a többit keverjük az öntethez.

Mákkal megszórva, forró meggyöntettel tálaljuk.