Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Jégkrémtorta recept

Jégkrémtorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg édes keksz

    A csokoládés részhez:

    • 4 ek cukor
    • 2,5 dl tej
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dl habtejszín

    A vaníliás részhez:

    • 5 dl habtejszín
    • 1 rúd vanília
    • 3 ek porcukor

    Díszítéshez:

    • csokoládé
    • szórócukor

    Elkészítése:

    A csokoládés részhez a tojások sárgáját a cukorral verjük habosra, fehéredésig. Öntsük hozzá a tejet, és lassan melegítve, folyamatos kevergetéssel sűrítsük be a krémet. Vigyázzunk hogy ne forrjon fel! Vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá az összetört étcsokoládét, keverjük addig, míg elolvad. Hűtsük ki a krémet.

    A tejszínt verjük fel kemény habnak, keverjük a kihűlt csokoládés krémhez. Osszuk két részre. Egy folpackkal kibélelt 23 cm átmérőjű tortaforma alját keksszel kirakjuk. Erre öntjük a csokoládés krém felét. Fagyasztóba tesszük, míg megszilárdul.

    Addig a tejszínt a vaníliás részhez kemény habbá verjük a vaníliarúd kikapart magjaival és a cukorral. Ha a csokis alap megszilárdult, ráöntjük az egész vaníliás részt, és ismét a fagyasztóba tesszük.

    Ha megdermedt, végül a maradék csokis rész kerül rá, amibe a megmaradt kekszeket nyomkodjuk. A torta oldalát és tetejét csokoládé lapocskákkal és szórócukorral díszítjük. Fogyasztásig a fagyasztóban tároljuk.

    A jégkrémtorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 305 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 21 g
    Zsír: 22 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá