Jégkrémtorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 20 dkg édes keksz

A csokoládés részhez:

  • 4 ek cukor
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 tojássárgája
  • 3 dl habtejszín

A vaníliás részhez:

  • 5 dl habtejszín
  • 1 rúd vanília
  • 3 ek porcukor

Díszítéshez:

  • csokoládé
  • szórócukor

Elkészítése:

A csokoládés részhez a tojások sárgáját a cukorral verjük habosra, fehéredésig. Öntsük hozzá a tejet, és lassan melegítve, folyamatos kevergetéssel sűrítsük be a krémet. Vigyázzunk hogy ne forrjon fel! Vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá az összetört étcsokoládét, keverjük addig, míg elolvad. Hűtsük ki a krémet.

A tejszínt verjük fel kemény habnak, keverjük a kihűlt csokoládés krémhez. Osszuk két részre. Egy folpackkal kibélelt 23 cm átmérőjű tortaforma alját keksszel kirakjuk. Erre öntjük a csokoládés krém felét. Fagyasztóba tesszük, míg megszilárdul.

Addig a tejszínt a vaníliás részhez kemény habbá verjük a vaníliarúd kikapart magjaival és a cukorral. Ha a csokis alap megszilárdult, ráöntjük az egész vaníliás részt, és ismét a fagyasztóba tesszük.

Ha megdermedt, végül a maradék csokis rész kerül rá, amibe a megmaradt kekszeket nyomkodjuk. A torta oldalát és tetejét csokoládé lapocskákkal és szórócukorral díszítjük. Fogyasztásig a fagyasztóban tároljuk.