Hozzávalók:
A csokoládés részhez:
A vaníliás részhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A csokoládés részhez a tojások sárgáját a cukorral verjük habosra, fehéredésig. Öntsük hozzá a tejet, és lassan melegítve, folyamatos kevergetéssel sűrítsük be a krémet. Vigyázzunk hogy ne forrjon fel! Vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá az összetört étcsokoládét, keverjük addig, míg elolvad. Hűtsük ki a krémet.
A tejszínt verjük fel kemény habnak, keverjük a kihűlt csokoládés krémhez. Osszuk két részre. Egy folpackkal kibélelt 23 cm átmérőjű tortaforma alját keksszel kirakjuk. Erre öntjük a csokoládés krém felét. Fagyasztóba tesszük, míg megszilárdul.
Addig a tejszínt a vaníliás részhez kemény habbá verjük a vaníliarúd kikapart magjaival és a cukorral. Ha a csokis alap megszilárdult, ráöntjük az egész vaníliás részt, és ismét a fagyasztóba tesszük.
Ha megdermedt, végül a maradék csokis rész kerül rá, amibe a megmaradt kekszeket nyomkodjuk. A torta oldalát és tetejét csokoládé lapocskákkal és szórócukorral díszítjük. Fogyasztásig a fagyasztóban tároljuk.