Gyümölcsszirupos joghurttál recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 600 g joghurt
- 2 dl habtejszín
- 1 rúd fahéj
- 2 szem szegfűszeg
- 2 szem csillagánizs
- 30 dkg cseresznye
- 15 dkg málna
- 15 dkg áfonya
- 1 csomag zselatinfix
- 1 citrom reszelt héja
- 50 ml fehérbor vagy rosé
Elkészítése:
Alaposan mossuk meg a gyümölcsöket, a cseresznyét magozzuk ki, majd tépjük félbe.
Öntsük a bort egy közepes méretű lábasba, dobjuk bele a fűszereket, gyümölcsöket és közepes lángon forraljuk fel. A lángot csökkentve főzzük még 10-15 percig.
Hűtsük le a gyümölcsmártást, majd egy szűrő segítségével, szedjük ki a gyümölcsöket. A visszamaradt szirupba, folyamatos keverés mellett öntsük bele a zselatinfixet, majd tegyük vissza a gyümölcsöket.
Az elkészült gyümölcsszószt tegyük a hűtőbe legalább fél órára.
Közben verjük habbá a tejszínt, majd adjuk hozzá a joghurtot és a citrom reszelt héját. Béleljünk ki egy 10*25 cm-es formát sütőpapírral, majd egyenletesen elosztva öntsük bele a tejszínes-joghurt krémet és fedjük be a lehűtött gyümölcsszósszal.
Tegyük fagyasztóba egy éjszakára. Tálalás előtt legalább 30 perccel vegyük elő a fagyasztóból. Borítsuk ki a formából és éles késsel szeleteljük fel.
A megadott mennyiség mellett bármilyen gyümölcsből készíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »