Gyümölcsszirupos joghurttál recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 600 g joghurt
- 2 dl habtejszín
- 1 rúd fahéj
- 2 szem szegfűszeg
- 2 szem csillagánizs
- 30 dkg cseresznye
- 15 dkg málna
- 15 dkg áfonya
- 1 csomag zselatinfix
- 1 citrom reszelt héja
- 50 ml fehérbor vagy rosé
Elkészítése:
Alaposan mossuk meg a gyümölcsöket, a cseresznyét magozzuk ki, majd tépjük félbe.
Öntsük a bort egy közepes méretű lábasba, dobjuk bele a fűszereket, gyümölcsöket és közepes lángon forraljuk fel. A lángot csökkentve főzzük még 10-15 percig.
Hűtsük le a gyümölcsmártást, majd egy szűrő segítségével, szedjük ki a gyümölcsöket. A visszamaradt szirupba, folyamatos keverés mellett öntsük bele a zselatinfixet, majd tegyük vissza a gyümölcsöket.
Az elkészült gyümölcsszószt tegyük a hűtőbe legalább fél órára.
Közben verjük habbá a tejszínt, majd adjuk hozzá a joghurtot és a citrom reszelt héját. Béleljünk ki egy 10*25 cm-es formát sütőpapírral, majd egyenletesen elosztva öntsük bele a tejszínes-joghurt krémet és fedjük be a lehűtött gyümölcsszósszal.
Tegyük fagyasztóba egy éjszakára. Tálalás előtt legalább 30 perccel vegyük elő a fagyasztóból. Borítsuk ki a formából és éles késsel szeleteljük fel.
A megadott mennyiség mellett bármilyen gyümölcsből készíthető.