Gyümölcsszirupos joghurttál

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 600 g joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 1 rúd fahéj
  • 2 szem szegfűszeg
  • 2 szem csillagánizs
  • 30 dkg cseresznye
  • 15 dkg málna
  • 15 dkg áfonya
  • 1 csomag zselatinfix
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50 ml fehérbor vagy rosé

Elkészítése:

Alaposan mossuk meg a gyümölcsöket, a cseresznyét magozzuk ki, majd tépjük félbe.

Öntsük a bort egy közepes méretű lábasba, dobjuk bele a fűszereket, gyümölcsöket és közepes lángon forraljuk fel. A lángot csökkentve főzzük még 10-15 percig.

Hűtsük le a gyümölcsmártást, majd egy szűrő segítségével, szedjük ki a gyümölcsöket. A visszamaradt szirupba, folyamatos keverés mellett öntsük bele a zselatinfixet, majd tegyük vissza a gyümölcsöket.

Az elkészült gyümölcsszószt tegyük a hűtőbe legalább fél órára.

Közben verjük habbá a tejszínt, majd adjuk hozzá a joghurtot és a citrom reszelt héját. Béleljünk ki egy 10*25 cm-es formát sütőpapírral, majd egyenletesen elosztva öntsük bele a tejszínes-joghurt krémet és fedjük be a lehűtött gyümölcsszósszal.

Tegyük fagyasztóba egy éjszakára. Tálalás előtt legalább 30 perccel vegyük elő a fagyasztóból. Borítsuk ki a formából és éles késsel szeleteljük fel.

A megadott mennyiség mellett bármilyen gyümölcsből készíthető.