Fahéjas-mézes fagyi recept
Hozzávalók:
- 2 rúd fahéj
- 10 db szegfűszeg
- 3 dl zsíros tej
- 3 dl tejszín (30 %)
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg méz
Elkészítése:
A fahéj ruddakat apróbb darabokra tördeljük és a szegfűszeggel együtt egy száraz serpenyőben kb 3 percig pirítjuk, majd mozsárban/kávédarálóban vagy aprítógépben porrá őröljük.
A tojássárgákat felverjük (fehéredjen ki és kissé nőjön meg a térfogata), majd keverjük össze a mézzel.
A tejet és a tejszínt forráspontig melegítjük, majd levesszük a tűzről és folyamatos keverés közben beledolgozzuk a mézes-tojásos keveréket is, végül a fűszereket.
Visszatesszük a tűzre és alacsony lángon kb 10 percig főzzük vagy amíg kissé be nem sűrűsödik. Ezután a keveréket átszűrjük, kihűtjük, majd néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap fagyigépben 20-30 perc alatt krémes fagylaltot kevertetünk belőle. Átkanalazzuk a kész fagyit egy műanyag fedeles edénybe és betesszük a fagyasztóba.