Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zabgombóc recept

Zabgombóc
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 150 g zabpehely (nagyszemű)
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 gerezd reszelt fokhagyma
    • 1 ek olívaolaj
    • só, bors
    • 3-4 ek víz
    • + 1 ek olívaolaj a pirításhoz

    Elkészítése:

    A hozzávalókat tegyük egy tálba. A fűszerezést mindenki saját ízlésére bízom, én most a fokhagyma mellett tettem le a voksot, hogy jól passzoljon a hummuszhoz.

    Keverjük össze a hozzávalókat.

    Egy ragacsos, kicsit hígabb állagú masszát kapunk. Ne csináljuk túl sűrűre, mert kemény lesz a gombóc. Hagyjuk körülbelül 30 percet pihenni, hogy a zab megszívja magát és megduzzadjon.

    Nedves kézzel formáljunk kisebb gombócokat, majd forrásban lévő sós vízben főzzük ki.

    Nagyon hamar feljönnek a víz felszínére, de még innentől számítva legalább 10 perc kell nekik, hogy a közepük is megfőjön.

    Vágjunk ketté egy gombócot, ha átfőtt szűrjük le.

    Egy kevés olívaolajon megpiríthatjuk a gombócokat, hogy egy kis színt kapjanak. /Ez a lépés opcionális, ha paprikás csirke, vagy gombapaprikás mellé tálaljuk, akkor teljesen el is hagyható./

    Tipp:

    A zabgombócot, mint köretet hallva az általam megkérdezett ismerősök az alábbi kinyilatkoztatást tették: “nagyon egészségesnek hangzik”. Ebben igazuk is van, de azért van benne némi szkepticizmus, azzal kapcsolatban, hogy ehető e. :) Természetesen ehető és egy darab se maradt belőle. Gyors, egyszerű, egészséges, nagyon laktató és változatosan elkészíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá