Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Törtpaszuly recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • fél kg paszuly (bab)
    • 3 fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • zsír vagy olaj
    • kevés liszt
    • pirospaprika, só, bors
    • petrezselyemzöld

    Elkészítés:

    A paszulyt előző este megmossuk és beáztatjuk. Másnap felrakjuk 3 liter vízbe főni, és fedő alatt lassú tűznél puhára főzzük 3-4 cikk fokhagymával. Mikor megfőtt a levét leöntjük és a paszulyt egy szűrőn átpasszírozzuk vagy robotgéppel összetörjük.
    Ha hígnak találjuk, akkor vékony rántással sűrítjük, ha túl sűrű, akkor a levével hígítjuk, sóval, borssal ízesítjük.
    Elkészítjük a hagymás zsírt, a hagymát karikára vágjuk a zsírba. Már önmagában ezzel is tálalhatjuk, de süthetünk hozzá szalonnát, kolbászt, füstölt sonkát.
    ulyt levéből leves készíthetünk csipetke tésztával, egy evőkanál hagymás zsírt teszünk rá és petrezselyem zöldet.
    [ad#Google Adsense Cikk]

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá