Törtpaszuly

Hozzávalók

Hozzávalók:

  • fél kg paszuly (bab)
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • zsír vagy olaj
  • kevés liszt
  • pirospaprika, só, bors
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A paszulyt előző este megmossuk és beáztatjuk. Másnap felrakjuk 3 liter vízbe főni, és fedő alatt lassú tűznél puhára főzzük 3-4 cikk fokhagymával. Mikor megfőtt a levét leöntjük és a paszulyt egy szűrőn átpasszírozzuk vagy robotgéppel összetörjük.
Ha hígnak találjuk, akkor vékony rántással sűrítjük, ha túl sűrű, akkor a levével hígítjuk, sóval, borssal ízesítjük.
Elkészítjük a hagymás zsírt, a hagymát karikára vágjuk a zsírba. Már önmagában ezzel is tálalhatjuk, de süthetünk hozzá szalonnát, kolbászt, füstölt sonkát.
ulyt levéből leves készíthetünk csipetke tésztával, egy evőkanál hagymás zsírt teszünk rá és petrezselyem zöldet.
[ad#Google Adsense Cikk]