Tonhaltekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 g teljes kiőrlésű liszt
- 50 g finomliszt
- 50 g zabpehely liszt vagy zabpehely
- 2 ek. olívaolaj
- 1 nagy csipet só
- 1 nagy csipet oregánó
- 1 kis csipet cukor
- 3-4 g (1/2 tasak) instant élesztő
- kb 1 dl langyos víz
Töltelékhez:
- 150 g tonhalkonzerv saját lében (lecsepegtetve)
- 3 púpos ek mascarpone
- 3 ek passzírozott paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 csipet oregánó
- 1 tk worchester szósz
- 1 csipet só
- 70 g fetasajt
- füstölt sajt a tetejére
Elkészítése:
A tészta száraz hozzávalóit keverjük össze. Ha zabpehellyel dolgozunk zabpehelyliszt helyett, akkor egy konyhai robotgépbe aprítsuk/daráljuk liszt finomságúra (én a többi liszttel együtt szoktam a robotgépbe tenni, így már a keverést is megspórolhatjuk magunknak). Adjuk hozzá a tészta többi hozzávalóját a víz kivételével.
Kezdjük el a tésztát összedolgozni, úgy hogy közben apránként adagoljuk hozzá a langyos vizet. Körülbelül 5-10 percig dagasszuk, majd egy meleg helyen, letakarva kelesszük körülbelül 30-40 percet.
Ezalatt keverjük össze a tonhalkrém hozzávalóit. Ha megkelt a tészta gyúrjuk át még egyszer és nyújtsuk ki 2-3 milliméter vastagra. Kenjük meg a krémmel és óvatosan tekerjük fel a tésztát. Egy éles késsel szeleteljük fel és helyezzünk sajtot a tetejére.
200 °C-os előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »