Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött karfiol recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • kb. 1 kg-os karfiol
    • 15dkg sonka
    • 1 dl tejföl
    • vaj
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A karfiolt sós vízben majdnem készre főzzük, és vigyázva,széltében ketté vágjuk és kanállal kikapargatjuk a belsejét. Az alsó részét jól kizsírozott esetleg kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe, tűzálló tálba tesszük. Megtöltjük tejföllel elkevert sonkával és rátesszük a tetejét. Tejföllel és pirított zsemlemorzsával leöntjük és világosbarnára sütjük.

    Megjegyzés: Sonka helyett párolt gombával, gombás  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsal esetleg más zöldségekkel, ragukkal is tölthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá