Tejfölös-majonézes kagylósaláta recept
Hozzávalók:
- 1 üveg füstölt kék kagyló repceolajban
- 1 kisebb piros kaliforniai paprika
- 1-2 paradicsom
- 1-2 marék olajbogyó
- 2-3 ek tejföl (20%-os)
- 1 ek majonéz
- csipet só
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 1/2 ek citromlé
Elkészítése:
A kagylót tegyük egy szűrőbe és csepegtessük le az olajos levét.
A paprikát és a paradicsomot vágjuk fel csíkokra, majd ízlés szerint szeleteljük fel.
A tejfölhöz adjuk hozzá a majonézt, a citromlevet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett kagylót, az összevágott paprikát és paradicsomot, valamint az olajbogyót és óvatosan keverjük, forgassuk össze.
Ezután tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Tipp:
Tálaláskor ízlés szerint pirítóssal, vagy pirított kiflikarikákkal kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









