Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös-majonézes kagylósaláta recept

Tejfölös-majonézes kagylósaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 üveg füstölt kék kagyló repceolajban
    • 1 kisebb piros kaliforniai paprika
    • 1-2 paradicsom
    • 1-2 marék olajbogyó
    • 2-3 ek tejföl (20%-os)
    • 1 ek majonéz
    • csipet só
    • őrölt színes bors (ízlés szerint)
    • 1/2 ek citromlé

    Elkészítése:

    A kagylót tegyük egy szűrőbe és csepegtessük le az olajos levét.

    A paprikát és a paradicsomot vágjuk fel csíkokra, majd ízlés szerint szeleteljük fel.

    A tejfölhöz adjuk hozzá a majonézt, a citromlevet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett kagylót, az összevágott paprikát és paradicsomot, valamint az olajbogyót és óvatosan keverjük, forgassuk össze.

    Ezután tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

    Tipp:

    Tálaláskor ízlés szerint pirítóssal, vagy pirított kiflikarikákkal kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá