Tejfölös-majonézes kagylósaláta recept

Hozzávalók:
- 1 üveg füstölt kék kagyló repceolajban
- 1 kisebb piros kaliforniai paprika
- 1-2 paradicsom
- 1-2 marék olajbogyó
- 2-3 ek tejföl (20%-os)
- 1 ek majonéz
- csipet só
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 1/2 ek citromlé
Elkészítése:
A kagylót tegyük egy szűrőbe és csepegtessük le az olajos levét.
A paprikát és a paradicsomot vágjuk fel csíkokra, majd ízlés szerint szeleteljük fel.
A tejfölhöz adjuk hozzá a majonézt, a citromlevet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett kagylót, az összevágott paprikát és paradicsomot, valamint az olajbogyót és óvatosan keverjük, forgassuk össze.
Ezután tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Tipp:
Tálaláskor ízlés szerint pirítóssal, vagy pirított kiflikarikákkal kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »