Tejfölös-majonézes kagylósaláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 üveg füstölt kék kagyló repceolajban
- 1 kisebb piros kaliforniai paprika
- 1-2 paradicsom
- 1-2 marék olajbogyó
- 2-3 ek tejföl (20%-os)
- 1 ek majonéz
- csipet só
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 1/2 ek citromlé
Elkészítése:
A kagylót tegyük egy szűrőbe és csepegtessük le az olajos levét.
A paprikát és a paradicsomot vágjuk fel csíkokra, majd ízlés szerint szeleteljük fel.
A tejfölhöz adjuk hozzá a majonézt, a citromlevet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett kagylót, az összevágott paprikát és paradicsomot, valamint az olajbogyót és óvatosan keverjük, forgassuk össze.
Ezután tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Tipp:
Tálaláskor ízlés szerint pirítóssal, vagy pirított kiflikarikákkal kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.