Tejfölös-majonézes kagylósaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 üveg füstölt kék kagyló repceolajban
  • 1 kisebb piros kaliforniai paprika
  • 1-2 paradicsom
  • 1-2 marék olajbogyó
  • 2-3 ek tejföl (20%-os)
  • 1 ek majonéz
  • csipet só
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1/2 ek citromlé

Elkészítése:

A kagylót tegyük egy szűrőbe és csepegtessük le az olajos levét.

A paprikát és a paradicsomot vágjuk fel csíkokra, majd ízlés szerint szeleteljük fel.

A tejfölhöz adjuk hozzá a majonézt, a citromlevet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett kagylót, az összevágott paprikát és paradicsomot, valamint az olajbogyót és óvatosan keverjük, forgassuk össze.

Ezután tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Tipp:

Tálaláskor ízlés szerint pirítóssal, vagy pirított kiflikarikákkal kínáljuk.