Sushi recept

Hozzávalók 4 rúdhoz:
- 4 Nori lap
- 1 bögre szusi rizs
- 1,5 bögre víz
- 2 kanál rizs ecet
- kevés só
- 1/2 csirkemell filé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-2 púpos evőkanál liszt illetve étkezési keményítő
- kevés víz
- 1 sárgarépa
- 1/2 kígyóuborka
- 1/2 avokádó
Továbbá:
- wasabi, szójaszósz
Elkészítése:
Először a rizst főzzük meg, ízesítve a a rizsecettel és az ízlés szerinti só mennyiséggel.
Ha megpárolódott a rizs, letakarva kihűtjük.
A csirkemellet vékonyra felcsíkozzuk, sózzuk. A tojást tálba ütjük és hozzáadjuk a lisztet az étkezési keményítőt és egy csipet sót.
Annyi jéghideg vizet töltünk hozzá, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapjunk.
A csirkemellet beleforgatjuk a sűrű masszába, majd forró olajban kisütjük őket.
A kisült húsokat papírtörlőre szedjük és kihűtjük. A sárgarépát megpucoljuk, majd vékony zsülienre felvágjuk és egy tálkába tesszük.
Sózzuk, cukrozzuk és egy kevés ecetet csepegtetünk rá. Kevés vízzel felöntjük, magyarul saláta levet készítünk rá.
Hagyjuk állni benne egy fél órát. Az uborkát vékony hasábokra felvágjuk, magházát kivágjuk belőle.
Az avokádót meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. Ha mindennel elkészültünk, akkor jöhet a szusi megformázása.
A Nori lapot gyékénylapra tesszük és vizes kézzel kirakjuk a rizzsel, vékony rétegben.
A hozzánk közel eső oldalra csíkban lerakjuk először az avokádót, rá a húst és a hús mellé az uborkát és a lecsepegtetett sárgarépát. A gyékénylap segítségével szorosan feltekerjük az egészet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »