Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás, gombás édesburgonya recept

Sonkás, gombás édesburgonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A hozzávalók 1 főre számolandóak:

    • 2 db édesburgonya nagyobbak
    • 10 dkg sonka
    • 5-7 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg gomba
    • bors
    • kakukkfű
    • 1 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    Az édes burgonyát alaposan megmossuk, de nem hámozzuk meg. Kockákra vágjuk, majd egy tepsibe szórjuk. A sonkát felcsíkozzuk és szintén a tepsibe szórjuk. A gombát megpucoljuk, és felszeleteljük majd mehet a tepsibe. A fokhagymát szintén pucolás nélkül beledobáljuk a tepsibe. Mikor minden hozzávaló benne van, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk, kevés olajjal meglocsoljuk, és jól összekeverjük.

    Két szál póréhagymát megpucolunk, és csíkokra vágva beledobáljuk a tepsibe, majd előmelegített sütőben, nagyjából 20 perc alatt készre sütjük.

    Tipp:

    Előételként, főételként, vacsoraként is kiváló lehet!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá