Sonkás, gombás édesburgonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A hozzávalók 1 főre számolandóak:

  • 2 db édesburgonya nagyobbak
  • 10 dkg sonka
  • 5-7 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg gomba
  • bors
  • kakukkfű
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése:

Az édes burgonyát alaposan megmossuk, de nem hámozzuk meg. Kockákra vágjuk, majd egy tepsibe szórjuk. A sonkát felcsíkozzuk és szintén a tepsibe szórjuk. A gombát megpucoljuk, és felszeleteljük majd mehet a tepsibe. A fokhagymát szintén pucolás nélkül beledobáljuk a tepsibe. Mikor minden hozzávaló benne van, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk, kevés olajjal meglocsoljuk, és jól összekeverjük.

Két szál póréhagymát megpucolunk, és csíkokra vágva beledobáljuk a tepsibe, majd előmelegített sütőben, nagyjából 20 perc alatt készre sütjük.

Tipp:

Előételként, főételként, vacsoraként is kiváló lehet!