Sonkában sült füge tejszínnel és mozzarellával recept

Hozzávalók:
- 200 g főzőtejszín
- 100 g sonka szeletelve
- 100 g mozzarella
- 1 tekerésnyi frissen őrölt bors
- 8 érett füge
- 16 fogpiszkáló
Elkészítése:
A fügéket óvatosan megmossuk.
A sajtot és a főzőtejszínt összeturmixoljuk a borssal.
A fügéket éles késsel behasítjuk, mintha hosszában négy részre vágnánk, de nem vágjuk végig, majd a tenyerünkbe véve egy fügét a négy gerezdet ujjaink hegyével picit megnyomjuk befelé így felül szétnyílik a füge és ekkor beletesszük a sajtos tejszínt, majd egy sonka szelettel körbetekerjük és végül két fogpiszkálóval rögzítjük.
Egy tűzálló tálba helyezzük a fügéket és picit megsütjük. Melegen vagy hidegen is fogyasztható az étel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »