Sonkában sült füge tejszínnel és mozzarellával recept

Hozzávalók:
- 200 g főzőtejszín
- 100 g sonka szeletelve
- 100 g mozzarella
- 1 tekerésnyi frissen őrölt bors
- 8 érett füge
- 16 fogpiszkáló
Elkészítése:
A fügéket óvatosan megmossuk.
A sajtot és a főzőtejszínt összeturmixoljuk a borssal.
A fügéket éles késsel behasítjuk, mintha hosszában négy részre vágnánk, de nem vágjuk végig, majd a tenyerünkbe véve egy fügét a négy gerezdet ujjaink hegyével picit megnyomjuk befelé így felül szétnyílik a füge és ekkor beletesszük a sajtos tejszínt, majd egy sonka szelettel körbetekerjük és végül két fogpiszkálóval rögzítjük.
Egy tűzálló tálba helyezzük a fügéket és picit megsütjük. Melegen vagy hidegen is fogyasztható az étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »