Saláta parmezánkosárban fűszeres túróval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 270 g parmezán vagy trappista sajt
- 270 g salátamix
- 200 g paradicsom
- 200 g sárgarépa
- 0,1 l olívaolaj
- 0,1 l balzsamecet
- 6 dkg hántolt napraforgómag
- fél-fél csokor bazsalikom, koriander, petrezselyem, snidling
- 0,5 kg félzsíros túró
- só
- bors
Elkészítése:
A sajtot lereszeljük, 60 grammos adagokban, vékonyan beleszórjuk egy kb 20 cm-es átmérőjű serpenyőbe és közepes lángon minkét oldalát 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kész, lapáttal kiszedjük és egy gyors mozdulattal egy felfordított müzlis tálkára vagy felfordított csészére tesszük (tehát azok aljára) és szalvétával rányomkodjuk, így felveszi a kosárka formát. Ha kihűlt, levesszük a tálról/csészéről és talpára fordítva kapjuk meg a kosárkát.
A paradicsomot és répát megmossuk. A paradicsomot 8 szeletre vágjuk. A répából hámozóval vékony csíkokat vágunk és összekeverjük a salátamix-szel.
Az öntethez az ecetet és az olajat habverővel összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A napraforgómagot olaj hozzáadása nélkül megpirítjuk. A zöldfűszereket felaprítjuk. A túrót egy tálban simára keverjük, hozzáadjuk a felaprított zöldfűszereket, majd sóval, borssal ízesítjük.
A salátát elosztjuk a sajtkosárban, megszórjuk a napraforgómaggal és meglocsoljuk az öntettel. A fűszeres túróval tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »