Hozzávalók:
Elkészítése:
A sajtot lereszeljük, 60 grammos adagokban, vékonyan beleszórjuk egy kb 20 cm-es átmérőjű serpenyőbe és közepes lángon minkét oldalát 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kész, lapáttal kiszedjük és egy gyors mozdulattal egy felfordított müzlis tálkára vagy felfordított csészére tesszük (tehát azok aljára) és szalvétával rányomkodjuk, így felveszi a kosárka formát. Ha kihűlt, levesszük a tálról/csészéről és talpára fordítva kapjuk meg a kosárkát.
A paradicsomot és répát megmossuk. A paradicsomot 8 szeletre vágjuk. A répából hámozóval vékony csíkokat vágunk és összekeverjük a salátamix-szel.
Az öntethez az ecetet és az olajat habverővel összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A napraforgómagot olaj hozzáadása nélkül megpirítjuk. A zöldfűszereket felaprítjuk. A túrót egy tálban simára keverjük, hozzáadjuk a felaprított zöldfűszereket, majd sóval, borssal ízesítjük.
A salátát elosztjuk a sajtkosárban, megszórjuk a napraforgómaggal és meglocsoljuk az öntettel. A fűszeres túróval tálaljuk.